Eerste kunstwerken op gerecycled Formule 1 banner

SignAgain in samenwerking met Byfrank

Een baanbrekend kunstwerk is ontstaan uit het restmateriaal van promotionele banners van de Formule 1 in Zandvoort, dankzij de innovatieve start-up Sign Again uit Dokkum. PVC spandoeken worden gerecycled tot nieuw plaatmateriaal waar nog steeds delen van de originele bedrukking zichtbaar zijn, wat elk stuk uniek maakt. De veelzijdige vormgever Byfrank werd gevraagd om een kunstwerk op dit bijzondere materiaal te creëren.

Uit de uitgebreide collectie streetlife foto’s die Frank van Dijk in verschillende landen heeft gemaakt en bewerkt, is een prachtige kunstdruk gerealiseerd op dit materiaal met behulp van de geavanceerde Durst-printer. De beelden die zijn bewerkt met contourlijnen zijn tastbaar opgedikt, waardoor het werk een tweedimensionale diepte krijgt. De platen worden met een preegtechniek / embossingstechniek geperst, tijdens het produceren van de Sign Again platen onstaat er een tweedimensionale diepte. Daarna wordt de plaat voorzien van de print.

Dit project is een schitterend voorbeeld van het verheffen van een afvalproduct tot kunst en toont de mogelijkheden van creativiteit en milieubewustzijn in perfecte harmonie. We hopen dat dit kunstwerk niet alleen bewondering zal wekken, maar ook zal inspireren tot meer initiatieven die kunst en duurzaamheid combineren.

Dit werk was te bewonderen tijdens Printing Wonderland, het grootste festival in print bij Probo in Dokkum op 24 november 2023.

Eerste kunstwerk op gerecycled Formule 1 banner

Een baanbrekend kunstwerk is ontstaan uit het restmateriaal van promotionele banners van de Formule 1 in Zandvoort, dankzij de innovatieve start-up Sign Again.

De veelzijdige vormgever Byfrank werd gevraagd om een kunstwerk op dit bijzondere materiaal te creëren